Leylak: baharın rengi

 








Lila, gök mavisi, nane yeşili ve kayısı sarısı. Bahar, zengin ve çeşitli renk paletine sahip bir mevsimdir. Parlak ve canlı tonlar, daha hassas renklerle dönüşümlü olarak kullanılır.

Son yılların en popüler pastel renklerinden biri olan leylak, anavatanı Uzakdoğu olan ve Eski Mısırlılar, ardından Yunanlılar ve Romalılar tarafından boya olarak kullanılan leylak çiçeğinden gelmektedir. Ancak Orta Çağ'da leylak özellikle Avrupa'da kumaşlar için özellikle popüler hale geldi. Bunlar çok aranan ürünlerdi ve yüksek maliyetleri onları yüksek sosyal statünün simgesi haline getiriyordu. Rönesans döneminde soylu sınıfların bu renkteki kıyafetlere olan talepleri giderek arttı. Kullanılan lila pigmentlerinin konsantrasyonuna ve sabitleme işlemlerine bağlı olarak mavi ve morun çeşitli tonlarını elde edebilme yeteneği, kumaşa değer ve prestij kazandırdı.

Leylak anlamları ve kombinasyonları

Lila, genellikle sonsuz gençlik ve özgüvenle ilişkilendirilen, sembolik anlamı olan bir renktir, huzur ve uyum sağlar. Asalet ve zarafetle karakterize edilen, genellikle özel etkinlikler ve çiçek dekorasyonlarında kullanılan bir zarafet ve stil simgesi olmaya devam ediyor. 

Anlamı çeşitli kültürlerde büyük farklılıklar göstermez . Maneviyatın rengi olma eğilimindedir ve aynı zamanda aristokrasi, refah ve başarı ile de ilişkilendirilir. Bu özellikler leylak renginin de bir gölge olduğu morda da bulunur .

Doğru renk kombinasyonları olayın türüne bağlıdır. Resmi etkinlikler için lacivert ile kombinlemek özellikle uygundur, ancak keskin bir kontrastı önleyecekleri için bej veya krem ​​beyaz gibi nötr renkleri tercih etmeniz önerilir.

Lila ve nane yeşili çifti çok popüler. İlkbahar ve yaz mevsimleri için mükemmel, maviye doğru uzanan hafif bir gölge. Yumuşaktır ve istila etmez, ancak tazeler ve hafifletir. 

Bahar lila renginin çok ötesine geçiyor ve parlak renkleri narin renklerle birleştirebilmek, mevsimin zenginliğini anlatabilmek, onun enerjik ve renkli ruhunu yansıtabilmek anlamına geliyor. 

Yorumlar